Haber

Huawei Ar-Ge Toplantısı Gaziantep’te gerçekleşti

Huawei Ar-Ge Toplantısı Gaziantep’te gerçekleşti

 

Doğu ve Güneydoğu illerinde eğitim gören öğrencilerin yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayan Huawei Ar-Ge Buluşmaları, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle devam etti. Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Huawei Türkiye iş birliğinde 8-9 Kasım tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenen Ar-Ge Toplantısına ilgili fakültelerden toplam 1.000 öğrenci ve öğretim üyesi katıldı. .

 

Huawei, genç yetenekleri Türk bilişim ekosistemine kazandırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda hayata geçirilen ‘Huawei Ar-Ge Toplantısı’ 8-9 Kasım tarihlerinde Hasan Kalyoncu Üniversitesi ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirildi.

 

Bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra öğrencilerin kodlama becerilerinin geliştirilmesini amaçlayan etkinlik kapsamında; Telekomünikasyon, siber güvenlik, bulut bilişim, Huawei Taşınabilir Servisler ve bilgisayarlı görme konularında temel eğitimler verilirken, Ar-Ge toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinlikler arasında profesyonel oturumlar, röportaj simülasyonları ve bulut bilişim alanında uygulamalı eğitimler de yer aldı.   

 

Öğrenciler ayrıca Huawei Ar-Ge Toplantısı kapsamında ülkemizin önde gelen BT eğitmenlerinden Buğra Ayan’dan Web3 üzerine temel eğitim alma fırsatı da buldular.

 

Huawei Ar-Ge Toplantısı; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mustafa Ermiş ve Huawei’nin konuşmalarıyla başladı. Türkiye Siber Güvenlik ve Kapatma Şefi Ömer Faruk Şahin.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tüm paydaşları ve kent kültürüyle bütünleşik, vatandaş odaklı teknolojik çözümlerle sürdürülebilir yüksek yaşam kalitesi sunan, Türkiye’nin önde gelen akıllı şehri Gaziantep için; Akıllı şehirler kapsamında Gaziantep Bilişim ve Akıllı Şehir Teknolojileri A.Ş.’yi kurduk. Gaziantep Bilişim A.Ş. ve GASMEK olarak bilişim teknolojileri alanında meslek edinmek isteyen seçilmiş yetenekli öğrencilere yazılım eğitimleri verdik. 6 aylık bir dönemi kapsayan projeyle kentte çağdaş teknolojiler alanında geliştirilen bir yazılım ekosisteminin oluşturulmasına, istihdam yaratan ve katma değeri yüksek projelerin geliştirilmesine katkıda bulunduk. Genç yazılımcılara istihdam sağladık. Ayrıca, Gaziantep Bilişim A.Ş. Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Teknopark, TARGET TTO, GAÜN Yazılım Topluluğu ve AppVentures firmasının koordinasyonunda ‘Akıllı Şehir Hackathonu’ düzenledik. Akıllı Şehir’in değerli gençleri için ‘Genç Dostu Şehir’ olarak ‘Genç Gaziantep Kart’ uygulamamızı hayata geçirdik. Uygulama sayesinde gençler haber ve fırsatlardan haberdar olabilecek, uygulamanın sunduğu ayrıcalıklardan yararlanabilecek. Bugün burada Huawei Ar-Ge toplantısının bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Böyle bir etkinliği düzenledikleri için Huawei ailesine ve paydaşlarına teşekkür ediyorum.

 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turkay Dereli Katılımcılara hitap ederken, “Teknoloji günümüzde hayatın her alanında ve her kesiminde hayatın merkezine yerleşmiştir. Teknoloji bilinçli ve doğru kullanıldığında hem hayatı kolaylaştırır hem de iş dünyasında inanılmaz rekabet avantajları sağlar. Teknoloji geliştirme ve yönetimi günümüzde vazgeçilmezdir. Bu nedenle her zaman inovasyonu teşvik ederek, Ar-Ge çalışmalarını destekleyerek teknolojinin en ileri noktasını genişletmemiz gerekiyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak yenilikçi bir vizyonla hareket ediyor ve teknolojiyi geliştirmeye çalışan genç yeteneklerin çabalarını her zaman destekliyoruz. Yapay zeka, sürdürülebilirlik ve yeşil teknolojiye odaklanan; Çevre dostu ürünler geliştirmek ve güç verimliliğini artırmak için bilgi teknolojileri alanındaki araştırma ve çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Huawei, genç yetenekleri Türk BT Ekosistemi’ne kazandırmak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Ajansı iş birliğiyle etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerden biri olan ‘Huawei Ar-Ge Toplantısı’, bilişim eğitiminde fırsat eşitliğinin sağlanmasının yanı sıra öğrencilerin kodlama becerilerinin artırılmasını da amaçlıyor. Bu etkinliklerde geleceğin teknolojilerini ve yazılımlarını geliştirecek öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yönelik atölye çalışmaları, teknoloji demoları ve röportaj simülasyonları gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Etkinliğin teknoloji ekosistemine fayda sağlamasını ve katma değer üretmesini umuyor, tüm paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan AkyılmazYaptığı değerlendirmede,   “Bölgemizin yeni gelişme eksenlerinden biri olan teknoloji odaklı yeni nesil girişimciliği geliştirmek amacıyla öncelikle ekosistemin altyapıları olan girişimcilik merkezlerimizi kurduk. Artık sağladığımız fonlarla genç girişimcilerin fikirlerini ticarileştirmelerine yardımcı oluyoruz. “Huawei ile gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonla gençlerimize teknoloji alanında yeni ufuklar açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Mustafa Ermiş, Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Açılış konuşmasında, “Gençlerimizi geleceğin dijital dünyasına hazırlamak amacıyla online eğitim ve atölyelerimizin yanı sıra birçok ilde düzenlediğimiz yazılım kamplarımızı 81 ilde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. . Gerçek bilgiye ve yerel kaynaklara ulaşmanın zor olduğu günümüz dijital dünyasında, rafine bilgiyi ücretsiz olarak sizlere sunmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin teknolojiyi sadece tüketen değil, üreten bireyler olması için Türkiye’nin dijital geleceğini birlikte inşa edeceğiz. “Bizleri Gazi şehrimizde ağırlayan Belediye Başkanımıza, bizi tekrar ağırlayan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ne, Rektörümüze, Huawei Türkiye’ye ve BTK Akademi grubumuza ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Huawei Türkiye Siber Güvenlik ve Gizlilik Şefi Ömer Faruk Şahin Huawei Ar-Ge Toplantısını değerlendirirken, “Gerçekleştirdiğimiz birçok proje var. Ancak Huawei Ar-Ge toplantılarını da kapsayan ‘BT Yetenek Geliştirme Projeleri’nin bizim için ayrı bir yeri var. Türkiye’nin genç yeteneklerine ulaşmak, onlarla etkileşime geçmek bizim için inanılmaz bir mutluluk. Bu projeleri hem gençlerimize hem de ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. “Yapay zekadan bulut bilişime, telekomünikasyondan siber güvenliğe kadar pek çok konuda eğitim ve birebir etkileşimlerin yer aldığı dokuzuncu Huawei Ar-Ge Toplantısının, Gaziantep’teki gençlerimize yol gösterici olmasını diliyorum” dedi. .

 

Etkinliğin sonunda katılımcı öğrencilere 10 adet Huawei Watch Fit2 akıllı bileklik ve sürpriz ikramlar çekilişle dağıtıldı. Öğrenciler ayrıca Huawei Ar-Ge Toplantısı kapsamında Huawei tarafından geliştirilen 5G AR/VR teknolojilerini de deneyimleme şansı buldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu