Haber

Mehmet Büyükekşi: “Kulüplerin karar alma mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz”

-Mehmet Büyükekşi: “Kulüplerin karar alma mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi:

“Söylentilere değil kanıtlara dayalı konuşmamız lazım”

“Hedefimiz Avrupa standartlarında 40 akademi kurmak”

“Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için her anlamda hazırız”

İSTANBUL – Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu’nda yeni bir yapılanma süreci başlatacaklarını belirterek, “Kulüplerin karar alma mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz.”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Yardımcıları İbrahim Burkay ve Yalçın Orhan da katıldı. Başkan Büyükekşi, 29 Ekim’de Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyerek sözlerine başladı ve şöyle konuştu: “Federasyonumuzun kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’ün bizim için ayrı bir değeri var. 100 yıllık hizmet ve emeğin birikimi ve ‘Futbolun Yeni 100’ü’, ‘ü’ vizyonumuzun başlangıcı. Bu nedenle yüzde yüz adil, yüzde yüz şeffaf, yüzde yüz tarafsız yönetim anlayışımızı yineliyoruz. TFF olarak futbol ailemizin ortak sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, kronikleşmiş sorunları hep birlikte aşmak adına değerli bir projeyi hayata geçirmek için bir süredir çalışıyoruz. ortak sorunlarımıza yönelik olması gerektiği, son dönemde giderek arttığı, odak noktası ve üslubunun değiştiği, bu eleştirilerin sorun odaklı olmayıp, dedikodulara ve doğrudan federasyonumuza yönelik olduğu ve bazı açıklamaların bu yönde bir risk taşıdığını gördüğümüzde, Toplumumuzun sonradan pişman olacağı vahim sonuçlara yol açacak ilk günden bu yana söylediğimiz şeffaf, sorumlu ve açık iletişim anlayışımızla bundan sonra da her 15 günde bir sizlerle buluşacağız. Bu ilk toplantıyı bir başlangıç ​​olarak görün. “Bu toplantı sonunda herhangi bir soru almayacağız ancak son dönemde kamuoyunu meşgul eden gerçek ya da yanlış bilgilerle dolu tüm soruların yanıtlarını iki gün sonra yazılı olarak kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Kulüplerin karar alma mekanizmalarına dahil olmasını istiyoruz”

Türk futbolunun marka değerini artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Büyükekşi, “Türk futbolunun değerini düşüren kaos ortamının kimseye faydası yok. Bu konuların başında hakem atamaları geliyor. Biz bu sorunların başında geliyor.” Stratejik plan çalışmalarımızda gündeme gelen ve talep edilen bu konuda devrim niteliğinde bir adım atacak ve Avrupa’nın hedeflerini hayata geçirecektir.” MHK’da öncelikli olarak Almanya’da uygulanan ve kulüplerimizin de süreçlerin önemli bir parçası olduğu yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşları olan kulüplerimiz ile iş birliği içerisinde kulüplerin de karar alma sistemlerine dahil olmasını istiyoruz. Bu yeni yapılanma, hakem atamaları başta olmak üzere klasman kararları ve hakem performanslarına ilişkin tartışmalara da son verecek. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemiyle de teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca maç sırasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru alınmasını sağlayacağız. Öte yandan hakemlerin performanslarını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. “Emin olun ki devre arasında MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm bu performans değerlendirmeleri dikkate alınacaktır” dedi.

“Söylentilere değil kanıtlara dayalı konuşmamız lazım”

104 hakem ve gözlemciyle yapılan anketleri makul süreler içerisinde kamuoyuyla paylaşacaklarını anlatan Mehmet Büyükekşi, “Sorumluluk paylaşımı yapacak, ortak sorunlarımızı birlikte çözme fırsatı sunacak bu değerli projelerin başarısı ancak ancak bu şekilde mümkün olabilir” dedi. Birlikte hareket ediyoruz. Bu ailenin tüm fertleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz lazım, dedikodu değil.” “Kanıtlara dayalı konuşmamız lazım ama madem bugün bir aradayız. Türk futbolu için büyük önem taşıyan bazı konularda birlikte neler başardık, çok kısa başlıklar halinde hatırlayalım. Çünkü her ne kadar üzerinde dursak da Hakem hataları ekseninde her hafta dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor Ancak Türkiye’nin yaptıklarını en çok Türkler konuşmalı, mutlu olmalı, gurur duymalı.Göreve geldiğimizde futbolda yapısal değişiklikler yapacağımızı söylemiştik. Futbol akademileri bunun en canlı örneğidir. Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesiyiz. Futbol akademileriyle küçük çocuklarımızı yetiştirecek antrenörler yetiştiriyoruz. Bu çocuklarımızı dünya yıldızları haline getirmeyi hedefliyoruz.” Milli takımlarımıza kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz” dedi.

“Hedefimiz Avrupa standartlarında 40 akademi kurmak”

Büyükekşi ayrıca, Futbol Akademisi’nde en iyi antrenmanları verebilmek için tüm dünyada başarısıyla öne çıkan Doublepass firmasıyla anlaşma yaptıklarını belirterek, “Nisan ayından bu yana antrenmanlarımız devam ediyor. 220 antrenör. Antrenör yetiştiriyoruz ve bu antrenörlerin ücretinin tamamını TFF ödüyor. Şu anda Süper Lig’e katılıyorlar. Akademi zorunluluğu getirdik. Her Süper Lig kulübü 6-19 yaş arası gençlere antrenman verecek. Toplamda antrenman yapacağız. Bir yıl boyunca 11 teknik adam çalıştıracağız. Önümüzdeki yıl 1. Lig’e akademi zorunluluğu getireceğiz. Amacımız Avrupa standartlarında 40 akademi kurmak. Bunları yaparken kulüplerimize hiçbir ek maliyet gelmeyecek. Bunu engellemeye çalıştık. geldi. Devlet büyüklerimizin desteğini aldık. Kanun değişti. Kulüplerimiz stopaj iadelerini artık altyapılarında kullanabiliyor. Niyet en büyük kıvılcımdır. Bu kıvılcımı biz ateşledik. Şimdilik hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. bunların hepsi kısa sürede. Altyapıda yetişen futbolcularımız dünya çapında yıldız olduklarında. Bundan gurur duyacağız. Öte yandan kurduğumuz hakem akademileriyle geleceğin en yetkin hakemlerini yetiştireceğiz. Hakem havuzumuzu genişleteceğiz. Üst düzey hakem sayımızı artıracağız” dedi.

“Futbol geliştirme projesi işbirliği protokolünü imzaladık”

Futbolda tarih yazmak için Milli Eğitim ve Gençlik Bakanlığı ve SporBakanlık ile çok önemli bir işbirliklerinin bulunduğunu belirten Başkan Büyükekşi, “Futbolu geliştirme projesi iş birliği protokolünü imzaladık. Çocuklarımızın futbolla erken yaşlarda tanışmasını istiyoruz. Bir çocuğun tam donanımlı bir futbolcu olabilmesi için” dedi. futbolcu, 6-9 yaşlarında akademi eğitimine başlaması gerekiyor. Bu işbirliği ile ilkokullarda eğitim görüyor. Ortaokullarda sınıf öğretmenlerine ve beden eğitimi öğretmenlerine eğitim vereceğiz. Böylece toplam öğrenci sayısına ulaşacağız. 6-13 yaş arası 200 bin çocuk, yine aynı formda olacağız. spor Liselerde futbol bölümü açılması için çalışıyoruz. Yani aslında uluslararası alanda şampiyonluklar kazanacak milli takımlarımızın temellerini atıyoruz. Maalesef futbolda gündem sürekli olumsuz yönde değişiyor. Bakın, milli gruplarımızın son dönemdeki başarıları Türkiye genelinde büyük bir sinerji yarattı. Herkesi gururlandırdı. Tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Bir iç değerlendirme yapalım. Şu anda milli takımımızın EURO 2024 eleme grubunda oynadığı 7 karşılaşmada 5 galibiyet ve 1 beraberliği bulunuyor. Son 2 Dünya Kupası’nda ilk 3’te yer alan Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez deplasmanda yendi. Konya’da Letonya karşılaşmasını 4 golle taçlandırdı ve Almanya’da düzenlenecek EURO 2024’e gitmeyi garantiledi. Tarihimizde ilk kez eleme gruplarının başkanı olmak için son maçımız Galler’e gideceğiz. Milli takımımız son dönemdeki başarılı performansını bir kez daha dünya sıralamalarına yansıttı. FIFA’nın Ekim ayında açıkladığı dünya sıralamasında 4 sıra yükselerek 38. sıraya yükseldi. Aralık 2021’den bu yana en yüksek reytingine ulaştı. Ekim 2019’dan bu yana ilk kez 4 sıra yükseldi. Ekim sıralamasında ilk 53 basamakta takımlar arasında en çok puan toplayan ülke oldu. Milli takımımız, UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne yükseldi. “Hedefimiz hak ettiğimiz yer olan A Ligi’ne çıkmaktır.”

EURO 2024’te efsaneler yazarak her maça iz bırakacağına olan inancımız tamdır.”

2024 Avrupa Şampiyonası grup kura çekiminin 2 Aralık’ta Hamburg’da yapılacağını ve bu durumdan büyük heyecan duyduklarını belirten TFF Başkanı, “Bütün bu süreçlerin sonunda şampiyonluk hasretimizi sonlandırmak istiyoruz. 21 yıl önce başlattığımız Dünya Kupası’nda şunu da burada söylemek isterim; Hırvatistan ve Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella, Letonya maçlarının kazanılmasında önemli rol oynamış, kısa sürede milli takımımızla yakın bir bağ kurmuştu. Ortaya koyduğu futbol anlayışı da eklendi, üst üste maçları kazanmamızla sonuçlandı. Teknik direktörümüz şu anda Madrid’de. Oradaki milli oyuncularımız Arda ve Çağlar. Takımla görüşecek. Maçlarını takip edecek. Biz de buradayız. Teknik direktörümüzün oyuncularımızla bu samimiyet ve yakınlığa sahip olmasından çok memnunuz. Özetle Avrupa’nın en genç milli takımıyız. Ayrıca taşıdığı milli formanın değerini bilen çok yetenekli futbolcularımız da var. iyi takım. Futbol oynamaya ve kazanmaya odaklanmış bir antrenörümüz var. Milli takımımızın EURO 2024’te efsaneler yaratarak her maça damgasını vuracağına olan inancımız tamdır. “İnşallah yarım kalan hesabı tamamlayıp geri dönerler” dedi.

“Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemek için her anlamda hazırız”

Türk Kadın Futbol Takımı’na her fırsatta değer verdiklerini ve destek verdiklerini vurgulayan Lider Büyükekşi, “Yaptığımız bu çalışmanın sonuçlarını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Kadın A Milli Takımımız, Nations C’de oynadığı 4 karşılaşmanın tamamını kazandı. Ligi’nde son 2 maçı kaldı, Milletler B Ligi’nde” Kadın Milli Takımımızın bu başarısı UEFA’nın ilgili tüm basın organlarına yansıdı. Ayrıca Elazığ’da başlayan seyirci rekoru Çorum şehir stadında bir kez daha kırıldı. 12 bin 130 taraftarımız tribünleri Türk bayraklarıyla doldurdu. Türkiye 2008’den bu yana Avrupa Futbol Takımı’nda yer alıyor. Şampiyonaya ev sahipliği yapmak için büyük çaba sarf etti. Bu yıl EURO 2032’yi İtalya ile ortak düzenleme yetkisini aldık. Bu bizim şansımızdı. Bir hayali gerçekleştirdik. Verdiğimiz tere, verdiğimiz emeğe değdi. Tarihimizde ilk kez dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bunu yapmak bizim için gurur kaynağı olmuştur. Modern stadyumlarımız, güçlü altyapımız, ulaşım ağımız ve konaklama çeşitliliğimizle Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenlemeye her anlamda hazırız. Eşsiz doğamız, köklü ve zengin tarihimiz, halkımızın futbol sevgisi ve ilgisiyle bu şampiyonayı başarıyla gerçekleştireceğiz. EURO 2032’ye ev sahipliği yapmak ülkemize spor açısından büyük katkılar sağlayacaktır. Ama aynı zamanda büyük ekonomik ve kültürel kazanımlar da sağlayacak. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası iki ülke arasında eşit olarak paylaştırılacak. Aday şehirler 2026 yılına kadar ev sahibi ülkelerde kesinleşecek. Eleme grubu ve final turnuvası kuralarının nerede yapılacağı belirlenecek. Açılış ve final maçlarının nerede oynanacağı belirlenecek. İki ülke federasyonları olarak yapacağımız toplantılar sonrasında her ülkede maçların oynanacağı 5 şehri belirleyeceğiz. İki ülkeden 20 aday stadyumdan 10’u Ekim 2026’ya kadar UEFA tarafından açıklanacak. 2032 Avrupa Şampiyonası için geçen hafta aldığımız kararla ilgili 5 bakanlığımızla ortak uyum komitesi oluşturuyoruz. 2032 yılı ülkemize hayırlı olsun. Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getirmenin sözünü verdik. Karşılaştığımız sorunların üstesinden gelmeye, çözümsüz denilen sorunları birer birer çözmeye kararlıyız. “Futbolumuzun marka değerini artırmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

kure-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort